MIX - a Metodista Ifjúsági Közösségek Szövetségének havilapja

2003. június - III. évfolyam 20. szám

 

Khaled A. László

AZ ÚJ PREMIER

 

Hogy egészen rövid és tömör legyek: a főpróba nem sikerült. Mondhatni elmaradt. A májusi lapzártáig kiderült: tulajdonképpen jogos feltenni azt a kérdést, hogy a MIX-re szükség van-e, olvassa-e egyáltalán az ifjúság újságát.  Megtörtént ugyanis az a dolog, hogy miközben kifejeztük: szükségünk van a folytatáshoz az eddig elmaradt befizetések megtételére, a kilenc városból (Pécs a tizedik) mindössze három tett pénzügyi lépéseket. Megérdemlik, hogy nevesítsük is őket: ők Budapest, Miskolc és Szeged.

 

Anélkül, hogy hibáztatnánk bárkit is, a legfontosabb most az újrakezdés. Ennek alapját egy magánszemély 10.000 forintos felajánlása teszi lehetővé, amelyet itt is szeretnénk neki megköszönni. Neki köszönhető, hogy ezt a számunkat még minden körzetbe el tudjuk juttatni, változatlanul 75 példányban előállítva az újságot. Vállalva azonban, hogy példányszámunk jelentősen visszaesik mindenképpen átállunk az előfizetéses rendszerre. Ez azt jelenti, hogy szeptembertől csak az előfizetők kapják meg a MIX-et, mégpedig házhoz kipostázva. Ennek eredménye az, hogy a MIX szeptembertől 150 forintba kerül. Az előfizetés megtehető fél évre 750, egy évre 1500 forintért, amelyek 5 illetve 10 példányt tesznek ki. Az összegek átutalása a rózsaszín belföldi postautalványon tehető meg. A nyár feladata a MIX-re nézve tehát az, hogy a táborokban, és a gyülekezetekben megalapozzuk előfizetői körünket. Mindezt persze nem magunkért tesszük.

 

Bár sajnálatos módon az Ifjúsági Bizottságunk éves beszámolójából  a MIX újság megemlítését kihagyta - miközben a "körök közötti információ-áramlás segítését" éppenséggel kiemelt területként kezeli -, havilapként továbbra is az a célunk, hogy a metodista ifjúsági közösségeknek év közben is első számú "találkozási pontja", "beszélgető csatornája", hitének és gondolkodásának formáló eszköze legyünk az Úr Jézusban. Szeretnénk ha így tekintene ránk a Bizottság, és az "ifjúságok" is.

 

Természetesen elismerjük, hogy nem mindig jártunk el a legjobban. Eredeti célunkat azonban igyekszünk szem előtt tartani, és hiszünk abban, hogy fejlődhetünk. Mostani számunkban így készítettünk el első alkalommal egy négy oldalas "2003 NYÁR" rovatot, ahol aktuális témában szeretnénk az ifjúság tájékozódását segíteni. A tematizált 20. számunkban 5 nagyon különböző tábort mutatunk be, és kínálunk fel. Válasszatok belőle magatoknak, kedveteknek, szabadidőtöknek, bátorságotoknak és pénztárcátoknak megfelelően. És amire lelketeknek leginkább szüksége van, amire leginkább készek vagytok. Az első három elsőbbsége csak egy okból fakad: mi, a metodisták szervezzük. Ezekre különösen várnak minket. Az eligazodást és az összehasonlítást  segítik a kigyűjtött kulcsinformációk, az időpontot, a helyszínt és az árat illetően. Ezzel kíván mindnyájatoknak szép és áldott nyarat a MIX stábja!

 

Ezenkívül ajánlom figyelmetekbe valamennyi írásunkat, melyeknek  aktualitása az érettségitől, a "kendermagig",  az I. MIX focibajnokságtól, a  metodista énekeskönyvig és még tovább is elér. Amint látjátok, megújult a MIX elérhetősége is a weben. Létrejött, ill. folyamatban van a metodista.hu portál elkészülte, miközben sajnos elakadtunk a MIX weboldal fejlesztésével. A nyár előtt így még egy kérésem van: akik készek lennének részt venni szakértelműkkel és szépérzékükkel az egyház és a MIX internetes munkájában, azok jelentkezzenek! Ne felejtsétek el, hogy az internet és a digitális technológia hozzátok áll legközelebb, ti vagytok felelősei. Várjuk minden tanácsotok és ötletetek! Mert a premier csak felerészben múlik a színészen. A másik fele a nézőn, az olvasón: rajtad  áll. A munkatársaink ti vagytok.