MIX - a Metodista Ifjúsági Közösségek Szövetségének havilapja

2003. október - III. évfolyam 22. szám

  

Khaled A. László

MIX napi üzenet

 

Itt is, és ezennel is felhívjuk minden kedves mixer - vagyis MIX olvasó - figyelmét, hogy 2003. október 25-én szombaton délelőtt 10 órakor a Metodista Egyház Kiscelli utcai központjában találkozunk! Pontosabban fogalmazva: találkozzunk! Tartsunk újra fórumbeszélgetést, emelkedjetek szólásra! Most van itt az ideje a konkrét ötletek felvetésének, a meglátott kritikák előadásának, tehát munkánk folytatásának és építésének. 

 

Istennek hála idén már harmadik alkalommal van erre lehetőségünk, miután 2001 novemberének legelején megalapítottuk a Metodista Ifjúsági Közösségek Szövetségét. S hogy itt rögtön mindnyájatok elébe vágjak, szeretnék felvázolni néhány napirendi pontot, kérdéskört, amelyeken már ti is járathatjátok agyatokat, s érkezésetek így - úgymond - már bizonyos előre megfogalmazott javaslatokkal lesz egybeköthető... Vagyis készülhettek.

Az első kérdésem valójában csak egy álprobléma, amely a mi félhivatalos (tehát nem bejegyzett) szervezetünk nevének rövidítésére vonatkozik. Szinte lényegtelen, mégis jó lenne, ha a következetes használatra törekednénk. Az internetes oldalunk szerkesztésénél azt az elvet követtük, hogy a Szövetség rövidítése kövesse a kezdőbetük sorát, s legyen MIKSZ, míg a MIX megnevezés "X" betűvel írva, a Szövetség havilapjának és zenekarának neve. Weboldalunk címe ezért miksz.metodista.hu, s a napunk ezért MIKSZ nap.  Tudjuk ezt mindnyájan így használni, vagy egységesítsünk, s nevezzünk át?

 

A második kérdés éppen a weboldalunkhoz kapcsolódik. Ez már egy súlyosabb probléma. Röviden arról van szó, hogy miután Schauermann Tamással sikerült egy nagyon szép arculatot felépíteni, s egy jól használható szerkezetet megtervezni, és létrehozni, a weboldal működtetésével sajnos leálltunk. Ki tudjuk-e mozdítani a holtpontról a miksz.metodista.hu-t? Van-e rá egy csapat? Alapítsunk-e külön internet szekciót? Meg tudjuk-e teremteni a lehetőséget, hogy Jávor Tamás képeit elérhessük oldalunkról? S mellesleg: nektek mi a véleményetek "róla"? Mit szeretnétek látni a neten?

 

További kérdéscsomag a programszervező szekció tevékenységét illetően: mi volt a probléma a MIKSZ focikupa átadásával tavasszal? Hogyha megszervezzük jövőre - és remélem így lesz -, mik a legfőbb tanulságok? Lehet -e több csapat? Ne legyen terembajnokság? Volt-e elég segítsége Budapestnek megszervezni az első országos bajnokságot? Mi a titka a vízitúrának? Úgy hírlik, hogy a legjobb metodista nyári tábor volt. Ellenben mást hallani az ifjúsági Balinkáról... Mit lehetne átvenni, illetve mi baj volt Balinkán, ahol se térerő, de se hurrikán?

 

Végezetül pedig: felére esett vissza a MIX olvasótábora. Mit tegyünk, mit tehetünk? 1 évre sok az 1500 ft? El tudunk-e érni az országban minden metodista fiatalt? Lehet-e ez a MIX célja? Vas Bence leköszönt, gazdátlan az oldala. Megszüntessük a ZENE rovatot? Van-e metodista zenei élet, amiről be kellene számolnunk a fiataloknak? S miért nem írtok az IRODALOM rovatba? Hogyan működhetne együtt az újság MIX zenekarral? Kap- e a zenekarunk elég publicitást? Hogyan lehetnénk eszköz a Missziós Bizottság imalánc programjában? A szekciók persze beszámolókkal készülnek. A kérdéseket majd azok tükrében kell feltennünk feléjük. Készüljetek így. Adja az Úr, hogy áldásos nap lehessen az ifjúság további munkájára.