MIX - a Metodista Ifjúsági Közösségek Szövetségének havilapja

2003. szeptember - III. évfolyam 21. szám

 

Khaled A. László

Hírek, időjárásjelentés...

 

Kedves Olvasóink! Örömmel tudatjuk Önökkel, hogy a látszat nem csal: Önök valóban az új MIX-et tartják kezükben. Bár az áremelkedésünk elháríthatatlanul bekövetkezett mintegy 30 magyar, jobbára metodista honpolgár úgy látta jónak,  hogy az újság létezzen, mert még jó is lehet valamire (és nem feltétlen csak a hűvösebb időkben), vagyis előfizettek. Ezt tisztelettel köszönjük, támogatásukra továbbra is számítunk, és igyekszünk megszolgálni érte.

 

Talán ezek voltak legfőbb híreink. Ami az időjárást illeti: esik az eső, és esnek a Celsius fokok. A rendszer azonban tulajdonképpen jól van kitalálva: nem kell a strandokon fagyoskodnunk, vagy kirándulnunk a zuhogó zivatarban, hanem éppen most van itt az ideje annak, hogy beüljünk az iskolapadba, vagy nyaralásunk után nekivágjunk munkánknak! Milyen jó nekünk, ugye? De félretéve a tréfát. Ebben a ritmusban benne van az a nagyszerű lehetőség, hogy úgy indulhatok neki egy újabb kihívásnak, az életben egy újabb lépésnek, hogy magammal vihetem mindazt, amit előtte gyűjtögettem, amikkel gazdagabb lettem. Kívánom minden új tájba, új helyre, új életbe lépőnek, hogy így, gazdagon érkezzen.

 

A szeptemberi MIX gondolkodásában kissé megújulva tematikus számmal jelentkezik. A júniusi ízelítő után, az újság 12 oldalát most 3 téma fogja  közre.  Elsőként a MIX hivatásos vígeposzírójától, Márkus Melindától búcsúzunk el. Mózes című darabjával bezárólag, a pécsi egyetemista "költőnő" valamennyi bibliai tárgyú hőskölteményét leközöltük. A "Hurrá, nyaraltunk!" rovatban a metodista nyár néhány derűsebb-komolyabb momentumát követhetitek nyomon. Beszámoló, riportok, riposztok. Csattanós beszámolás a Sztupkai-Vigh kettőstől. Végezetül a "Barátunk a számítógép?" kérdésre igyekszik válaszolni és tanácsot adni néhány hozzáértő. A kérdés aktualitása úgy hiszem nem vitatható, ezért jó, hogyha teret kap végre itt is. A téma júniusi feszegetése után, most egy kicsit méltóbb kifejtést kapott. Olvassátok el, és reagáljatok rá. Várjuk válaszaitokat! Addig is egy kis ízelítő abból, hogy a számítógép nem csak örökös kihívás, hanem egyfajta lehetőség is.

 

egyházak            

www.metodista.hu                

www.adventista.hu                               

www.baptista.hu                                   

www.evangelikus.hu                                             

www.katolikus.hu                                 

www.ortodox.hu                                                   

www.reformatus.hu                                              

   

ifimunka

mekdsz.rulez.org     

www.reformatus.hu/maria

ket.communio.hu

www.kereszteny.hu

www.kajata.hu

www.tar.hu/hajszolo

refisz.parokia.net

 

újságok, kiadványok                      

ujember.katolikus.hu                              

www.reflap.hu                                      

www.egyhazforum.hu                           

www.igen.hu                                                         

www.es.hu                                            

www.nol.hu                                           

www.magyarnemzet.hu                        

www.csendespercek.hu         

 

kapcsolat

www.freemail.hu

www.mailbox.hu

www.hotmail.com

www.sms.ac

www.baraka.hu

www.kepeslap.hu