MIX - a Metodista Ifjúsági Közösségek Szövetségének havilapja

2004. április - IV. évfolyam 28. szám

   

Szuhánszky Tímea

Koktél Mixelve

 

Végy 1 cent bátorságot, 5 cent örömöt, 2 cent boldogságot, 4 cent jókedvet, 1 cent megértést, 1 cent együttérzést, 1 cent egyetértést, 1 cent jó szándékot, öntsd le egy kis "szeretem magam jól érezni"-vel és végül rázd fel...

 

EZ AZ, RÁZD FEL? Szóval mivel is kell felrázni titeket? A kérdésre azóta sem tudom a választ! Az újságot forgatva arra gondoltam, hogy megosztom veletek pár gondolatomat. Vigyázat szókimondó, gyenge idegzetűeknek, kötekedőknek nem ajánlott ez a koktél!

 

Nagyon hálásak vagyunk (Ifjúsági Bizottság) mindenféle véleményre legyen az kritika vagy elismerés! Csak építő legyen! Egy együttlét azt hiszem nem at-tól lesz jó és egyre jobb, ha a szervezőket dícsérjük vagy kérdőre vonjuk, ha-nem ha ötleteket adok, mitől érzem jól magam, mit tudok hozzáadni. Itt nem vezetők/szórakoztatók vannak, hanem egy közösség, ahol mindenki ugyan-olyan fontos, még te is és te tőled lesz jobb, több egy együttlét. És ha te jól akarod magad érezni, meg akarod ajándékozni magadat a többiekkel, akkor te fogod a legjobban érezni magad, de ehhez adni kell, mert akkor kapsz a legtöbbet. (Ha 2 cent örömöd van csak, akkor a koktélod ízetlen lesz!)

 

"Az így nem jó!" fajta kijelentésekkel sajnos nem tudunk mit kezdeni, mondd meg te mit tudsz hozni, te mit tudsz hozzáadni, te mivel tudod megtölteni azokat az üresjáratokat? Ébredj fel és tégy valamit te is! Mert akár az egész élet elszaladhat melletted és észre sem fogod venni! Ez az élet minden területére igaz, nem várni kell az élettől, hanem neked adni, hogy több legyél! És ha mindezt Isten akaratából, neki tetszően teszed, akkor ezek nem üres sorok maradnak, nem hangnélküli kiabálás, hanem igazi tartalmat nyernek, élettel, valósággal telnek meg! És a koktélod finom, élvezhető, kívánatos lesz mások számára is.

 

Érezted-e valaha úgy magad, hogy kevés vagy nem vagyok jó semmire, szürke egér vagyok ebben a nagyvilágban? Ki akartál tünni valamivel, de mivel? Megengedted, hogy használjon az Isten, hogy értelmet adjon életednek, hogy felhasználjon? Hidd el csodálatos terve van veled, csak engedned kell neki! Mindenkinek képességeket, tálentumokat adott használd az Ő dicsőségére! Enged meg, hogy az igazi Mixer kívánatos koktélt készítsen belőled!

 

Olyan együttlétet soha nem fogunk tudni csinálni, ami mindenkinek a megelégedésére lesz, hiszen mindenki más vérmérsékletű, van, aki a csendet szereti, van, aki a hangoskodást, vannak, akik beszélgetéseket (klikkesedést), mások az állandó közös éneklést, közös programokat stb. Próbálunk minden igényt kielégíteni, de nem könnyű! Igyekszünk! Azonban nektek is igyekeznetek kell!

 

A vitatott fórumbeszélgetés számomra és remélem számotokra is valamilyen élményt nyújtott, ez lehet jó és rossz, az mindegy, a cél az elgondolkodtatás volt. Ahogy az egész életre nem lehet felkészülni, úgy egyetlen beszélgetésre se lehet felkészülni! Az élet váratlanul hoz dolgokat, nem tudhatod, hogy mikorhol fogják a véleményedet megkérdezni, nem lehet az élet elől, sem a beszélgetések elől elbújni. Merd vállalni azt, amit gondolsz! Engedd, hogy mások véleménye átformáljon téged! Légy nyitott! Lehet, hogy a te gondolatod kincset ér, lehet, hogy kimondod azt, amit a másik gondol! (1cent bátorság!)

 

Engedjétek meg, hogy felhozzam újból a metodizmust és egyben hadd, reagáljak a véleményekre! Nem hiszem, hogy ellentmondunk önmagunknak, ha egyik nap arról beszélgetünk, hogy miért fontos ill. miért kellene, hogy fontos legyen számunkra a metodizmus és másnap egy katolikus papot hívunk meg! Az ökumenikus gondolkodás nagyon fontos a számunkra főleg itt Magyarországon, ahol nagyon kevés a metodista és egyedül nem tudjuk azokat a feladatokat ellátni, nem tudunk minden területen ott lenni, ahol Isten keresztény embereket kíván látni! Látjátok, itt kezdődik, amikor nem tudja az ember, hogy hová is tartozik, és nem tudok dolgokat összeegyeztetni, mert nem tudom hol a helyem és miért, és végül összekeveredek!

 

Ha van igazi identitás, ha tudom, hogy hova tartozom és miért. Ha tudom, hogy az a közösség ahova járok miért olyan amilyen, miért érzem magam családiasan közöttük, miért érzem, hogy a "Szív vallását" vallják, mitől érzem jobban itt magam, miért érzem magam közelebb itt Istenhez, mint más felekezetben. Akkor jöhet katolikus, református, mormon, krisna, muzulmán, iszlám, stb. Tudom, hogy nekem itt a helyem és itt találtam meg azt, amit bárhol kerestem, nem éreztem! A kérdés még mindig az, hogy MIÉRT? Jól érzem magam köztetek, és ez elég nekem? Nem, nem elég, mert ez csak egy érzes, ami elmúlhat. Tudni akarom, hogy miért érzem jól magam köztetek. Hadd mondjam el másoknak is, hogy mitől több ez a közösség, miért jobb. Egy érzést nem lehet leírni, de ha tudom, hogy mögötte konkrét dolgok, elvek vannak, amik számomra is pozitívak, akkor azt átadhatom másnak és talán megérzi azt, amit én érzek!

 

Kívánom, hogy rázzon fel mindannyiotokat az Isten és találjátok meg azokat a szolgálati helyeket, ahová Ő akar állítani, biztos vagyok benne, hogy mindehhez erőt is ad! Találjátok meg önmagatokat Istenben! Mert csak ekkor lesz az életednek igazi értelme, és ekkor találod meg a boldogságot, amit minden ember annyira hajszol az egész élete során!

 

Rengeteg feladat és munka van, nincs időnk az ölbetett kézre, minden nappal közelebb vagyunk az "Utolsó Naphoz", és annyi ember nem ismeri még azt, amit te már tudsz, érzel, megtapasztaltál vagy egyszerűen hallottál már róla. Az igazi Megoldás mindenre, az igazi Gyógyulás, az igazi SZERETET, igazi Segítség, maga az IGAZSÁG.

 

Köszönöm azokat az embereket Istennek, akik épültek ezen a hétvégén, és jól érezték magukat, és ezt a véleményüket nyiltan vállalták! Istennek legyen hála!

 

Minden véleménybe bele lehet kötni, rengeteg hibát lehet benne találni. Próbáld meg kivenni belőle számodra az értékest! Keresd meg azt az egyetlen gondolatot, amitől épülhetsz! Ennek ellenére szívesen fogadunk bármilyen véleményt, csak építő legyen!

 

Ebben a pár sorban azt gondolom sokminden volt, mint egy koktél-ban, válogassatok kedvetekre! Egészségetekre!