MIX-a Metodista Ifjúsági Közösségek Szövetségének havilapja

2004. január - IV. évfolyam 25. szám  

 

Az Ifjúsági Bizottság nevében

 

Schauermann Péter

Terveink 2004-re

 

Engedjétek meg, hogy röviden összefoglaljam, mit szeretne az ifjúsági bizottság a 2004-es esztendőben. Az alábbi beszámolóban talán nem lesz sok újdonság, mert a korábbi évhez hasonló dolgokat gondoltunk erre az évre is. Az ifjúsági bizottság saját magának négy feladatkört határozott meg, ezért a terveinket is e négy feladatkörbe csoportosítva szeretném nektek felvázolni.

 

 

Körzetekben folyó munka megismerése, segítése

 

Sikerült kiértékelni a közületek némelyek által kitöltött kérdőíveket, amelyek az egyes körzetek ifjúságainak életére vonatkozott. A kiértékelést természetesen nyilvános, ezért akit érdekel megismerheti, sőt bátorítanálak benneteket erre. Talán érdekes hogy máshol hogy zajlanak az ifjúsági órák, talán máshogy, talán ugyanúgy. Szeretnénk, ha majd a körzetekben elgondol-kodnátok, hogy az ifjúsági munka mely területei mennek nektek jól, mi az, amiben fejlődnötök kellene, mi érdekelne, miben lenne szükségetek segítségre.

 

Szeretnénk, ha minden ifjúságban működne egy olyan vezetőség, amely tudja, hogy mi az ifjúságának célja, hol áll ifjúsága, felelősséget érez körének fiataljaiért, imádkozik értük, vagyis tudatosan gondolkodik és cselekszik Isten országáért és körzeti ifjúságáért.

 

Szeretnénk, hogy az egyes ifjúságok egymással jó kapcsolatban lennének, többször találkozhatnának, összejárhatnának, mindezt az országos rendezvé-nyeken kívül is, (erre egyébként vannak már példák.) Ezt erősítendő, valamint hogy a körzetek vezetői, vezetőségei egymással könnyebben kommunikáljanak, örömeiket, problémáikat, imakéréseiket megoszthassák egymással egy levelezési listát hoztunk létre. (A listákon keresztül a bizottsági ügyekről is első kézből értesülhetnétek.) A lista már készen van, de nincs rajta minden körzet vezető(ine)k címe, ezért kérlek, hogy az illetéke-sek juttassák el e-mail címeiket Szabó Palinak. Ezek alapján egy kis címlistát is összeállíthatnánk, ami segítségével bármelyik ifjúság közvetlenül és könnyen elérheti bármely más ifjúságot, ha erre szükség van.

 

Idén is szeretnénk ifjúsági munkatársképzőt tartani, amin igyekszünk olyan témákat elővenni, ami az ifjúsági körök életében segítség lehet. Ha van olyan téma, ami foglalkoztat benneteket, szeretnétek róla hallani, akkor kérlek szóljatok.

 

 

Ifjúságok közötti információáramlás

 

Működik a MIX újság és a MIX lista, ezek mellé szeretnénk a korábban említett vezetői címlistát.  A kéthavonta jelentkező imalevelünket idén is szeret-nénk terjeszteni.

 

 

Programok

 

Talán legtöbbetek számára a közös, országos programok a legismertebbek a munkánkból. A tavalyi évhez hasonlóan lesznek idén is a találkozók, konferenciák.

 

• A tavaszi konferencia a március 14-i hétvégén lesz Piliscsabán, a témája Ábrahám.

 

• A nyári ifjúsági konferencia és a családos konferencia július elején.

 

• Ifjúsági munkatársképző ősszel.

 

• MIX nap szintén ősszel.

 

• Téli csendesnapok - elképzelhető, hogy lesz országos.

 

 

MIX       

 

• MIX újság - ősszel ismét elkötelezték magukat szerkesztők egy évre .

 

• Gyalogtúra - a két vizitúra után kell egy kis pihenő, idén gyalogosan lehetünk együtt.

 

•Focibajnokság - a tavalyi sikerek láttán idén is lesz derbi.

 

• Újra megalakult a MIX zenekar, és ha meghívjátok őket, szívesen jönnek zenélni nektek, gyülekezeteknek, barátaitoknak (evangélizációs lehetőség).

 

• !!!Pólópályázat!!! - pályázatot hirdetünk ifjúsági pólótervekre, álmodozzatok, tervezzetek, talán a te terveid alapján készült pólókat hordja majd a metodista fiatalság. 

 

 

Nemzetközi konferenciák

 

Idén előreláthatólag két nemzetközi metodista ifjúsági konferencia lesz.

 

Distinctive

Európai Metodista Ifjúsági Konferencia, július, Belfast (Észak-Írország)

CINA Projekt

Metodista Ifjúsági Találkozó, augusztus, Schwarzenshof (Németország)

 

Még nem tudjuk, hogy hány ember, és milyen feltételekkel mehet, de kiderítjük. Jelentkezési feltétekről később.

 

 

Ezek a terveink. Kérünk benneteket, hogy segítsetek nekünk. Segíteni tudtok a körzeti ifjúságotok építésével, ötletekkel, építő kritikákkal, ha megérdemeljük, dicsérettel, a szervezési munkában részvétellel. Nem utolsó sorban kérlek, imádkozzatok értünk, erőért, bölcsességért, hogy meg tudjuk látni Isten akaratát és terveit. Ez úton szeretném megköszönni az elmúlt évben elmondott imákat, felajánlott segítségeket, a visszajelzéseket. Szeretném megköszönni a MIX-ben fáradozók munkáját, az újság főszerkesztőjének és szerkesztőinek munkáját, a túra szervezésében és lebonyolításában segítőket, a focibajnokság szervezését valamint a zenekar tagjainak munkáját. Külön köszönjük az EMYC nemzetközi konferencia szervezőinek nehéz munkáját.