A Metodista Ifjúsági Közösségek Szövetségének havilapja
 
2001. szeptember 1.
 
I. évfolyam
1.szám
 

 

Schauermann Péter: „...nehéz elmozdulni a béke irányába...”
Csernák Zsófia: „...ha bármi érdekes történik veletek...”
Máté-Márton Anna: „...Csak a táj számított, az elsuhanó...”
Siptár Miklós: „...A modell varázsa idõvel elhalványodott...”
Gál Krisztina: „...Természetesen színre lép a megváltó...”
Kovács Zoltán: „...Itt nincs hitetlen vagy eretnek...”
Kovács Ilona: „...Isten bármilyen állapotomban számít rám...”
Lakatos Judit: „...az egyháznak 1911 óta volt egy...”

 
  Különös Idõk

Különös idõket élünk.
Többek között évezredfordulunk. Még mindig és folyamatosan. Új évezredet ízlelünk, Krisztus születése után a harmadikat…
A próféciákban megígért Jézus, a „Szabadító”, valószínûleg i.e. 7-ben született, a Jupiter és a Szaturnusz bolygók páratlan együttállásának idején. Különös idõk voltak. Babilonból a zsidók királyához indultak el és megtalálták õt. A „fenséges” Augustus császár uralkodásának 24. esztendeje ez…Valóság volt.
Ma 2001 van. Csillagháborús tervekkel, izmos mûszívekkel, titkos géntechnikával, óriás világhálóval, eurós Európával „egy üvegház” mindenféle hatásaival és egy leszakadó „harmadik” világ problémáival. Különös idõket élünk.
Szuperintendensünk fórumbeszélgetésre hívja meg az ifjúságot, a gyülekezetekben kérdõívek kerülnek elõ. Útjukat keresik. Az egyház web-oldalt szeretne létrehozni, az Évi Konferencia egy történeti bizottság felállítását tervezi, Missziós Konferenciánkon pedig egyenesen azzal a kérdéssel kerülünk szembe: ki a metodista s mi dolgunk van ebben az országban?
Valami mozdul - szinte láthatatlan…Valóság.
Most éppen egy újságot indítunk. Egy egyenlõre nem létezõ ifjúsági szövetség újságában szeretnénk láthatóan megjelenni. A MIX lapjában, ahol bizton állítjuk, hogy többek vagyunk, mint az évi két-három „csendes-napos” találkozás. Mert metodistának lenni nem jelent többet (s kevesebbet se), mint keresztény emberként két lábbal élni e földön. Ezért, van mondanivalónk egymásnak és van tennivalónk egymásért. Elsõ számunkat, indulásunkat kérlek így fogadjátok, és szeretettel - s ne feledjétek: „ A szeretet soha el nem múlik…” (I.Kor.13, 8)
Jut eszembe: Szolnokon szeptember 7 és 8 között fogunk beszélgetni a MIX több mint egy évtizedes ötletérõl. Várunk mindnyájatokat, hogy az ötletet együtt érleljük valósággá…

• Khaled Abdo László

 

MIX stáblista