RÓLUNK SZÓLVA

2004. április

 
Kovács István

A II. MIX focibajnokság receptje

 

 

Akik szeretnek sütni-főzni, azoknak egy igazán pikáns recepttel szeretnék most kedveskedni. Főleg a család férfi tagjai fogják szeretni, de egyes nőtest-vérek sem vetik meg.

 

Hozzávalók:

 

• Mindenek előtt vegyél magad mellé két talpraesett srácot, akik segítségedre lesznek a finom, de egyben nagyon bonyolult elkészítésű focibajnokság összeállításában. Ajánlatos egy pénzügyi zsenit, és egy a focihoz is értő világsztárt felfogadni e célra. Kicsit költséges, de megéri!

 

• Évszaktól függően végy egy focipályát (télen-tavasszal: fedett; nyáron-ősszel: szabadtéri). Ne legyen se túl nagy, se túl kicsi. Ezen mindenképpen biztosíts két kaput, hogy legalább ezek segítsék a céltudatos játékot. A téli időszakban a legalkalmasabb pálya az ELTE-BEAC Sportcsarnoka, nyáron viszont mindenképpen a Budakeszi Sporttelepet ajánlom (rövid szálú, zsenge füves pálya; hmmm... remek).

 

• Szükséged lesz még néhány jelentkező csapatra is, akik vállalkoznak arra, hogy szabadidejükből szánnak rád egy fél napot, pénztárcájukból pedig egy köteg "Mátyás királyt"hogy alaposan kifáraszd őket.

 

• Mindezek mellett az apróbb összetevőket se feledd, mint a focilabda (terem esetén csak a szabványnak megfelelő teremlabda lehet!), önkéntes bírók, bírói síp (ezt általában el szokták felejteni!), díjak (oklevél, érmek, serleg).

 

Elkészítési javaslat:

 

1. A két segítő srácot (pénzügyest, focistát) vedd magad mellé. Beszéljétek meg, ki mit csinál, majd habozás nélkül fogjon mindenki munkába. Lehetőleg a pénzügyes szedje be a "Mátyásokat”, a focista pedig alakítsa ki a szabályokat. Te pedig csinálj úgy, mintha megszakadnál a sok tennivalótól.

 

2. Hogyha mindhárman kész vagytok a saját részetekkel, gyűjtsd egybe a jelentkezőket, és egyenként mutassátok be nekik, mire jutottatok. Itt szükséged lesz mé g egy emelvényre, melyre felállva jobban láthatóvá és hallhatóvá tudod tenni magad.

 

3. A focipálya és a labda felhasználására ezután kerül sor. A jelentkezett csapatokat jól keverd össze, és akik a pályán maradnak, azok kezdjenek el focizni. Hogyha jól kijátszották magukat, jöhet a következő két csapat és így tovább. Nagyon fontos, hogy az összegyűjtött bírók közül, minden mérkőzés megkezdése előtt tégy kettőt az egész masszához, mert különben összeesik.

 

4. A sípot gondolom te is elfelejtetted! Na, nem baj, még nem késő hozzáadni.

 

5. Úgy fél távnál pihentesd az egészet: ásványvízzel frissítsd, pizzával tuningold, áhítattal lelkesítsd.

 

6. A befejező műveleteken kívül ezután már nincs egyéb tennivalónk, mint hagyni, hogy készre játsszák magukat a csapatok.

 

7. Végül a győzteseket oklevéllel vond be, éremmel díszítsd, közepére pedig egy serleget tégy. Így megkapod az igazi és hamisítatlan II. MIX foci-bajnokságot, melyhez jó étvágyat kívánok!